Home » Media » Newsletters » Memento mori

Memento mori

 

esl-nieuwsbrief-memento-mori
31-10-2014 nieuwsbrief “memento mori”

Beste allemaal,

Memento mori

Memento mori (Latijn: bedenk dat je zult sterven). In de veertiende en vijftiende eeuw zijn sterfelijkheid en dood favoriete motieven in de kunst. Een voorbeeld hiervan is de legende van de drie levenden en de drie doden; de dodendans. De dood wordt voorgesteld als skelet, in Italië ook wel als een vrouwenfiguur, en verder als een tot ontbinding overgaand lijk.

Dodendans

In de veertiende eeuw is naar aanleiding van pestepidemieën een veel voorkomend thema in de schilderkunst ontstaan: de dodendans. In deze dans wordt de macht van de dood over de levenden geïllustreerd. Elk onderscheid in rang of stand komt bij de dodendans te vervallen.

Mijn nieuwe schilderijen en etsen gaan over memento mori (de memento mori van nu). Ik schilder al een aantal jaar vrouwen. De betekenis van mijn werk komt steeds meer naar boven. Veel geestverwanten voor mijn tijd hebben dit thema alom geschilderd. Door de herhaling wordt de puzzel van het leven en de dood langzaam ontrafeld.


Aangekondigd: Indruk
1 november t/m 20 december 2014, Terneuzen
Groepsexpositie: Grafiektentoonstelling

Kunstuitleen Terneuzen – Bellamystraat 26a
Openingstijden dinsdag t/m vrijdag 13.00 uur -17.00 uur, zaterdag 10.00 uur – 14.00 uur.
Zondag en maandag gesloten.

Meer informatie: www.kunstinzeeland.nl
Facebook | Kunstuitleen Terneuzen: Klik hier


Verkocht werk

Ingekleurde ets: Floor 2 is verkocht tijdens de Aanschouw veiling op 14 september 2014, Rotterdam.
www.veilingdeaanschouw.nl


Nieuwe etsen

032-2014 Carolijn 2 (Memento mori)
031-2014 Floor 9 (Memento mori)
030-2014 Madelon 1 (Templo Mayor)

De nieuwe etsen zijn voor het eerst te zien in de Kunstuitleen Terneuzen van 1 november t/m 20 december 2014. De etsen staan ook op mijn websiteEtchings 2010-2015


Acrylverf techniek

Voor de acrylverf schilderijen op papier heb ik een speciale techniek door de jaren heen ontwikkeld. Doordat ik transparant schilder tot wel 20 laagjes toe, krijgt het schilderij een gelaagdheid en dat zorgt ervoor dat de verf bruist. De laagjes maken de uiteindelijke kleur van het schilderij. Tegelijkertijd blijven alle kleuren in elke laag zichtbaar. De verf streken zijn los en krachtig geschilderd.

Ingekleurde etsen

Ik kleur de etsen transparant in. Daarvoor gebruik ik dezelfde schildertechniek als bij mijn acrylverf schilderijen. De etsen druk ik in oplage van 12 stuks. De eerste 3 afdrukken van de oplage blijven zwart/wit, de andere afdrukken 4 t/m 12 kleur ik met acrylverf in. De ingekleurde etsen zijn allemaal anders en daardoor uniek.


Kunst website

Mooi interview door Rodrigo Torre van www.creativoshoy.com over mij en mijn werk.
Interview lezen klik hier


Kunstveilingen www.artprice.com

Schilderijen en etsen van Erlend op kunstveilingen Artprice: Klik hier


Tot de volgende nieuwsbrief.

Met vriendelijke Groet,

Erlend Steiner Lovisa

www.steinerlovisa.com